Tack gode gud för fru och barn

Sisyfos ger sig allt som oftast i kast med projekt som är mycket omfattande. Hela detta Sisyfos-projekt tjänar som ett bra referensobjekt. Om Sisyfos lyckas bli klar med allt innan kroppen inte klarar mer så är bara det en bedrift.

Men även i de små delprojekten ställs Sisyfos för rejält omfattande sysslor. Tag bara detta med att gräva ut och sålla jorden för att göra plats för den avslutande skrotstensmuren. Som tur är dyker alltid fru Sisyfos upp och hjälper till, och idag även den yngste sonen. Så även om det inte var enkelt gjorde kunde vi med gemensamma krafter åstadkomma en hel del.

Utgångsläget från gårdagen var följande.
Sisyfos grävde och kärrade upp, fru Sisyfos och yngste sonen sållade jorden som för det mesta var en seg blöt massa som måste pressas genom sållen. De stenar som inte passerade sållen lades i en hink som yngste sonen bar och kastade i poolbotten. När vi gjorde kväll hade vi fått undan en rejäl mängd jord, gissningsvis tre till fyra kubikmeter jord.
Utan deras hjälp hade Sisyfos förmodligen inte gjort mer än hälften. Med lite tur med vädret gör Sisyfos bedömningen att vi alla tre kan ha fått undan tillräckligt nästa helg för att kunna börja bygga form och avsluta skrotstensmuren. Tack gode gud för deras hjälp.

Kommentarer

Populära inlägg