Vårregn

Det var minsann inget stilla vårregn som mötte makarna Sisyfos denna lördag. Tvärt om, det var som om himlen öppnat sig och skulle tömmas på all väta. Likafullt var Sisyfos uppe i ottan och åkte till Byggmax för att köpa cementsäckar. Med den enfaldiges optimism hade Sisyfos föresatt sig att gjuta.

Men regnet var obevekligt. Då kläckte fru Sisyfos tanken att vi skulle åka till Rappnes istället. Vi har  lovat varandra att inte köpa växter i år så tanken var att fönstershoppa och fika. Det var en vacker tanke, det var det, men vi kastade alla föresatser överbord i samma ögonblick vi såg säsongens nya växter. Vi köpte växter som om detta var sista chansen att köpa växter. Det blev en hel hoper inomhusplantor och flera för trädgården.
Sisyfos är jättenöjd med att att köpt flera vackra strutbräken, Matteuccia struthiopteris, som han just nu är mycket förtjust i, samt tre stycken mörkbladiga silverax, Actaea simplex ´Brunette´. Silveraxet är fantastisk men hiskeligt dyr, och på stående fot hos Rappnes kom fru Sisyfos på planen att köpa flera med sprida inköpen över flera år. Jojo, vi får väl se hur det går med den planen. När det gäller växter vill Sisyfos få allt i backen direkt, så det där med att sprida över flera år, hmmmmmmmmm.

Väl hemma igen så hade regnet gett sig, så makarna Sisyfos ställde om för gjutning. Snabbt som attan lades en gångplattform på plats och fixerades. Formen spolades ren och så var det klart för drabbning.
Med skrotsten och tre betongblandare fylldes formen i rekordfart. 
Vissa stenar hotade att glida in där de inte skulle vara, vid gjutningen. Som tur var sparar Sisyfos de småbitar som blir över när han sågar. Det innebär att han därmed har bitar till hand när ett akut behov uppstår och slipper jaga sig fördärvad för att hitta något som passar. Det får arbetsplatsen att se mer rörig ut än den bör vara men Sisyfos har lärt sig att städa upp när allt är klar och behoven inte kan uppstå. 
Så för att få ordning på det som ska göras, och ha en beredskap för det oförutsedda, måste man ha en viss oordning runt sig.

Kommentarer

Populära inlägg