You can´t always get what you want

Med Stones-refrängen klingande i huvudet är det bara att konstatera att dagen och helgen inte gav det resultat som Sisyfos hoppats. Året har präglats av en mild vinter och en kall lång vår. Nu när det plötsligt blivit i det närmaste sommar så händer allt överallt i trädgården.

Fru Sisyfos har försiktigt antytt detta och Sisyfos har optimistiskt antagit att saker hinns med...SENARE. Men nu går det inte att skjuta upp vissa saker, såvida man inte vill binda ris för ryggen senare. Så det blev en dag vikt åt att rensa bort allt det småogräs som nu gror i alla rabatter och häckar. Samtidigt passade vi på att luckra upp jorden, vilket är viktigt för att bryta kapillärvandringen, dvs ett listigt sätt för att bevara fukten i jorden.
Som alltid, så här års häpnar man över den hastighet varmed allt skjuter upp. För en vecka sedan syntes inget av hostorna i bilden ovan, men nu jobbar de övertid på tillväxtdepartementet.

Sisyfos fixade också nya spännremmar som fixerar träden. Från början var dessa uppbundna med juteband men de har mer eller mindre desintegrerats. Nu ska väl träden stå pall för vindarna.
Sisyfos är ju inte ovan vid fysiskt arbete, men han blir lika överraskad över hur fysiskt ansträngande denna typ av underhållsarbete är. Till sist fick makarna Sisyfos lite tid över att gräva och sålla en bit också.
Det blev inte riktigt som det var tänkt denna helg, men vad gör väl det. Vacker väder, en fantastisk arbetskamrat (ja jag menar fru Sisyfos) och en härlig Stones-låt som klingar ut i bakgrunden. Vad mer kan man önska?

Kommentarer

Populära inlägg