Äras den som äras bör

Finaldagen på en tredagarshelg och det var nu det gällde. Rutinen satt sedan tre dagar. Högtrycksspola rent skrotsten för muren. Bära den till platser i anslutning till gjutstället. Bryta gammal form. Montera av dess höjdreglar. Märka ut rätt höjd på längre höjdreglar. Skruva fast dem i formramen. Montera på plats. Väga av. Fixera och tejpa skruvhuvuden. Färdigt för gjutning.
 Återigen fick Sisyfos hjälp av fru Sisyfos och yngste sonen. Yngste sonen fyllde hinkar med grus och sand. Sisyfos blandade och kärrade upp. Fru Sisyfos och yngste sonen öste ner betong. Sisyfos lade stenar i betongen, kärrade ner tomma kärror, fyllde på nytt och sen upp med allt igen.
 Fyra betongblandare senare var vi så klara vi kunde vara och platsade in allt, varefter Sisyfos spolade rent alla verktyg och slängde helgens alla fjorton tomma cementsäckar. I helgen som kommer gör vi sista insatsen och därefter kan formen brytas. Därefter blir det att gräva och sålla till dess vi fyllt den jordkasun vi skapat.

Detta skrotstengjutande hade aldrig gått så snabbt om inte Sisyfos fått hjälp av fru och yngste sonen. Sisyfos är enormt tacksam över deras arbetsinsats.

På gräsmattefronten ser det dock allt mer ut som om Sisyfos misslyckats i mitten. Förmodligen har Sisyfos låtit denna sektion torka ut och då har de små gräsplantorna inte en chans. Däremot har det tagit sig riktigt bra uppe vid pelargången. Till helgen som kommer ska Sisyfos gödsla hela gräsmattan och stödså i det kala området. Därefter ska han ha ha en strikt bevattningsregim så att gräset gror som det ska.

Kommentarer

Populära inlägg