Fullspäckat schema

Det blev en hektisk dag för Sisyfos. Iväg direkt på morgonen till Byggmax för att köpa tio säckar cement. Sen blev det dags att högtrycksspola rent skrotsten till muren. Sisyfos blir alltid överraskad över mängden skrotsten som går åt så denna gång spolade han rent en stor mängd sten (som sen knappt räckte).

Därefter blev det dags att riva den gamla formen. Egentligen tar Sisyfos bort formen för tidigt, då den ska härda åtminstone tre dygn ostört, så han ville vänta så länge han kunde. För att komma så långt som möjligt denna helg så blev det nödvändigt att ge avkall på vissa tumregler.
 Det har av allt att döma blivit en bra bas på skrotstensmuren.
Eftersom skrotstensmuren ska gjutas i flera etapper har Sisyfos förberett med modulära gjutformar. Kortsidan sattes på plats och vägdes av med hjälp av en stödregel. Med en snabbtving fixerades höjden och regeln skruvades fast.
På kortsidans högsta punkt skruvades en längre regel fast. Genom att fixera den nedtill, mot bergdubben, och fixera den högst upp, med en snabbtving, säkerställs en ordentlig anslutning till gammal mur.
På samma sätt skapades en modulär gjutform för långsidan, vilken fixerades mot den första gjutformen och med en bergdubb nedtill. På andra sidan fixerades den med en bergubb nedtill och med en regel i överkant. Denna form ska vara lätt att ta bort imorgon och ska med enkelhet kunna fixeras högre upp.
Med hjälp av fru Sisyfos och yngsta sonen blandades fem betongblandare och med gemensamma krafter fylldes formen med betong och skrotsten. Fru och barn stod och öste ner betong medan Sisyfos lade ner sten vart efter.
Imorgon blir det dags för näst sista etappgjutningen. Nu vill det till att formen ska kunna brytas och flyttas uppåt som planerat.

Kommentarer

Populära inlägg