Lus på tjärad sticka

Kära läsare, Sisyfos har gång efter annan frestat på ditt tålamod. I oändlighet har han ägnat sig åt diverse göromål men du har tåligt hängt med. Sisyfos befarar att du nu kommer att få följa med på en av de långsammaste och tråkigaste övningarna, grävning och sållning.

Det finns inget förskönande, inget upplyftande och inget spirituellt med grävande i orörd mark hos Sisyfos. Det enda som hörs är ljudet av spadens metall som möter en ny sten, ordentligt fastkilad sedan inlandsisen drog förbi sist. Ytterst blir det en fråga om envishet gränsande till besatthet, men det går framåt, om än långsamt. Sist vi sågs hade vi kommit så här långt i grävområdet och sållen visar hur mycket jord vi sållat.
Problemet är att grävområdet var för litet, så det blev svårt att arbeta effektivt. Så i helgen tog Sisyfos i ordentligt och öppnade ett rejäl schakt.
Som ni kan se kommer det fram en del rejäla bumlingar. Fru Sisyfos arbetar på sitt håll och gräver fram ytjord från det Sisyfos grävde bort förra hösten och placerade i högra jordkasunen.
Genom att på så sätt gräva på varsitt håll och utnyttja sållen om vart annat har vi med gemensamma krafter flyttat fram sållkanten en aning. Långsamt men säkert fyller vi på jorden.
En sak är då säker, den som gräver i den jord vi omfördelat kommer aldrig att behöva höra den speciella klangen metallspadar ger när den slår ner i sten.

I övrigt vill makarna Sisyfos reklamera vädret. Inget bra alls den här helgen, tråkigt blött och kallt. Svårt att tro det är högsommar. Vi passade samtidigt på att besöka en av de tusen trädgårdar som var öppna för alla den här helgen. Trevligt med omväxling.

Kommentarer

Populära inlägg