Midsommarväder

Det finns ingen större kliché än det svenska midsommarvädret. Alla ser framför sig sol, bara ben, matätande i det fria och dans kring stången. I verkligheten är det 8 till 10 grader varmt, blåsigt och fullt med regnskurar. Så även i år. Global warming i all ära, men på midsommar tar hela förloppet en rejäl paus och påminner alla om att vi bor rätt nära polcirkeln.

Det har dock inte hindrat makarna Sisyfos från att ge sig i kast med punkt ett i förra inlägget lista; Att sålla och ta bort den grus och jordblandning som kan ses i den hitre hälften av jordkasunen. När helgen började var vi, som ni minns, här.
 Genom att utnyttja tiden mellan regnskurarna har makarna Sisyfos lyckats sålla sig igenom hela högen. Den småsten som sållats fram har tömts i den vita big-bagen ni ser uppe till höger i bilden nedan.Den jord/lerblandning som sållats fram har hamnat i botten längst ner i bilden. Vidare ha makarna Sisyfos nu strukturerat om så att jord nu ska kunna sållas på två ställen, i anslutning till tidigare sållad jord och i anslutning till det nya grävschaktet längst ner i bild.
Nu när dagarna blir kortare ska vi härnäst ge oss i kast med punkt två; Att gräva bort all jord hitom jordkasunen, sålla den och gjuta stenkista i dess plats. I förlängningen av detta fylls kasunen med sållad jord och vi kan börja gjuta stenkista för trappan, och därmed få bort den sten som samlats på hög.

Långsamt men säkert kommer vi nu att blottlägga det område där poolen kommer att placeras.

Kommentarer

Populära inlägg