Nära skjuter ingen hare

Dagen var idyllisk för att bygga form. Solsken och lagom värme så Sisyfos arbetade sig metodiskt från gårdagens ingenting till en nästan gjutklar form. Sisyfos möttes av gårdagens slutläge.
Första moment var att regla upp och fixera poolsidan. Det underlättade enormt att ha en fast överkant att fixera regelformen i. 
Med första gjutplyfan tillsågad och i lod var det en smal sak att fästa de övriga gjutplyforna samt följa berget.
Alla skruvskallar gaffatejpades och fallmarkören skruvades fast. Därefter var det dags att fixera reglar för nästa sida och även där var det relativt enkelt att få all gjuplyfa på plats. Väl på plats gaffatejpades alla skruvhuvuden. Nu har vi all form som ska vara på plats hela gjutningen uppe. 
 Det var nu dags att fixa den inre, lägre formsidan. Den här kommer som tidigare att flyttas upp vart efter men Sisyfos måste kunna lyfta i stenar och då går det inte att göra för djupt. Tyvärr hann Sisyfos inte göra klart. Skruvdragaren var helt urladdad så formen är inte riktigt klar. Den inre formsidan måste göras klar, vilket kräver mindre än en timme och armeringsnät måste klippas till och dubbas fast. För att tjäna in tidsförlusten, som regnandet på lördagen innebar, får Sisyfos göra lite kvällsjobb i veckan så att mesta möjliga effekt kan fås av nästa långhelg.
 Regnandet är dock bra för gräsmattan, men gräset har inte riktigt tagit sig i det diagonala fältet. Jämför med området mot pelargången som nu är riktigt grönt och frodigt.

Kommentarer

Populära inlägg