Vi är på gång

I dag lades fokus på att lägga stenbård och att lägga gångsten. Det är en mängd handgrepp innan det kan läggas sten; det ska plockas ut sten så att svinnet blir så lite som möjligt, det ska sågas, kanthuggas och det ska spolas rent. Till slut lades stenarna på plats och efter att betongen härdat en aning skars muffintoppen bort och användes i stenkistan.
Det har också varit torrt och fint väder så det var även hög tid att börja fylla upp det djupaste hålet i stenkistan, som varit högst upp till höger i bild. Det byggdes en mindre form, dubbades ner fixpunkter i berget och spolades sten. Därefter användes betong och betongrester tillsammans med skrotsten för att snabbt bygga igen hålrummet och påbörja igenfyllandet av det sista i stenkistan.

Till sist började Sisyfos pussla med ölandssten som ska slutföra muren och ansluta till trappan. Morgondagens uppgift blir att färdigställa muren, bakfylla med betong och göra klar för läggandet av kronsten. Vid sidan av det ska det läggas gångstenar och skrotstensmuras.

Kommentarer

Populära inlägg