Ingen rast och ingen vila

Lördagen regnade inne men söndagen öppnade för makarna Sisyfos att göra klart. Fru Sisyfos fogade och Sisyfos fyllde tomrum och överhäng med murbruk. Så nu är alla säsongens konstruktionsmoment klara och i år gick det åt 107 cementsäckar.
Nu stundar uppgiften att toppa upp jorden. Sisyfos vill bestryka området som innebär övergång från betongmur till krönsten med kallasfalt innan jorden trycks ut åt sidorna. Men det innebär att han kan toppa upp i mitten.

Som tidigare nämnt krävs det nu åtta kubikmeter jord för att fylla ut jordkasunen helt. För att göra detta hanterbart har Sisyfos översatt detta i skottkärror och han har en stor, som han fått från svärfar, som rymmer drygt 100 liter. Det behövs därför sållas och kärras i 80 stycken skottkärror med jord och Sisyfos har satt sig betinget att göra 10 skottkärror per dag. 
Först luckrade Sisyfos upp jorden i jordkasunen som trampats till, lade ut spångar och började sedan gräva där skottkärran står i bilden och tömma närmast vänstra trappfundamentet. Sisyfos gräver där den högsta punkten på bergsåsen befinner sig eftersom jorden är torrast och lättast att sålla där. Tyvärr hade Sisyfos glömt vilken mängd med stora stenar han lagt mellan berg och jordlager, så för att få plats att gräva behövdes det också borras och spräckas sten. Så dagens skottkärremängd blev inte tio utan sex.

Kommentarer

Populära inlägg