Lön för mödan

Så här års överraskas Sisyfos över hur snabbt det skymmer och han hinner därför inte ta bilder innan mörkret lägger sig. Därför kommer nu Sisyfos att ta bilder av gårdagens åstadkommanden morgonen därpå. Blogginläggen blir därför fasförskjutna en dag. Men jag tror ni fattar ändå.

Imorse när Sisyfos grep sig an dagens värv tog han vid där han lämnade igår. På muren, mellan väskan med borrmaskin och slägghammaren, kan ni se sex stycken stenar uppradade. Detta är Sisyfos sätt att hålla koll på hur många skottkärror som görs var dag. Ni ser också de enorma stenar som tittar fram under jordlagret. För att kunna arbeta effektivt måste dessa spräckas och bäras bort.
När Sisyfos bröt för lunch hade dessa stenar tagits bort och hållet blir successivt större. 
Dagens och gårdagens knäckta stenar börjar nu torna upp sig till en rejäl volym. Det är häpnadsväckande hur mycket gråsten som finns på denna tomt. Sisyfos tar bort dem en och en i bitar men det förefaller aldrig ta slut.
När Sisyfos bröt för dagen hade han grävt fram, sållat och forslat upp tolv skottkärror med jord. Dagen bjöd på ett oavbrutet regnande vilket dämpar humöret ett aning. Hur man än gör så blir man dyngsur och genomlerig. Enda sättet att undvika att bli kall är att hålla sig i rörelse. 

Det är dock en gudagåva att ställa sig i en varm dusch efteråt och långsamt värma och rena sig. En varm dusch bjuder på en kroppslig och mental belöning av stora mått ibland.

Kommentarer

Populära inlägg