Att gå till botten

Var var vi nu? Det har ju inte skrivits något på ett tag, av flera olika skäl. Vädret har varit uselt flera helger och uppgifterna har inte lämpats sig för bild (gräva om kompost). Men förra helgen gav sig Sisyfos den på att komma igång och gå till botten på årets delprojekt.

Så förra helgen lyckades Sisyfos dela ner den sista sten i det bottenlösa schaktet och hade därmed kommit ner på fast berg. Från denna nivå måste nu sidmurens fundament utgå.
I veckan som gick passade Sisyfos på att börja bygga en gjutform. I detta fall var det extrem bökigt, eftersom reglar och gjutplyfa fick passas på plats, märkas ut och monteras uppe ur schaktet. Sen var det bara att lyfta ner och pass in nästa bit och göra om hela övningen gång på gång tills formen var klar.

Idag gjordes allt rent, det sista passades till och armeringsjärn dubbades ner. Formen spolades ren och sedan fylldes den med årets första gjutning i samarbete med fru Sisyfos. 
Skönt att vara igång på riktigt för säsongen. Det är förstås kul att gå om kring och dutta men det behövs lite rejält arbete för att förlösa Sisyfos.

Nu ska vi relativt snabbt se till att gjuta oss upp till rätt nivå så att de följande momenten blir att återfylla och därefter börja borra bort bergklacken.

Kommentarer

Populära inlägg