Backarååå

Sisyfos har under en tid haft skärpedjupet inställt på en mycket begränsad detalj. Det är därför dags att öka skärpedjupet för att se vad som gjorts och ska göras.

Gräsmattan fick sig en gödsling med Stroller Kombi förra helgen och ser hyfsad ut. Sisyfos får inte riktigt till det där lilla extra som krävs så han får se över planerna hur eftersträvad nivå ska uppnås. Ett försiktigt förslag att fräsa upp allt har möts av ett blankt nej från fru Sisyfos.
 De omplanterade hostorna ser ut att klara sig överraskande bra, givet den soliga placeringen men det får nog tillskrivas det blöta vädret så här långt. Gräsen tar sig riktigt bra och såväl Seslerian som Miscanthusen ser mycket bra ut. Känns bra att ha prövat med några få plantor innan man blåser på med 300 stycken, som det kommer att krävas i denna planteringslåda.
 Till höger om planteringslådan ses den bergknalle som uppenbarat sig mitt i poolområdet. Med betongfundamentet på plats till höger om bergknallen och hålet igenfyllt är nästa steg nu att  märka ut alla var alla borrhål ska vara och märka ut hur djupa de ska vara.De större stenarna som grävts fram ska spräckas ner och bergknallen ska därefter högtrycksspolas och märkas. Sisyfos ska orientera sig efter bergets sprickor för att få bästa effekt på det efterföljande spräckandet.
 Till höger om bergknallen ses den transportramp som använts så här långt. Den måste nu kortas av såa att bergknallen helt friläggs. Den ölandsstenhög som ses till höger får ligga kvar och skrotstenen som ses intill ska användas för skrotstensmurande.
Så i en snar framtid måste bergborrandet ske för att inte hela projektet ska stanna upp.

Kommentarer

Populära inlägg