Årets sista gjutning

Det går inte att klaga på det flyt med vädret Sisyfos haft. Helgen var mulen och grå men temperaturen höll sig rejält övre nollstrecket. Det i sin tur innebar att Sisyfos kunde utvinna ännu en bit poolyta  från bergklacken.

Låt oss först ta en kort återblick i bilden nedan på vad Sisyfos föresatte sig plana ut. Tyvärr är bilden tagen ur en tokig vinkel men det berg som angränsar till betongytan mellan klockan 12 och klockan 3 skulle bort.
Förra helgen tog Sisyfos bort det mesta, vilket syns i bilden nedan, men det fanns mer "löst" berg mot den klack som kompressorn och borrhammaren vilar mot. Sisyfos trodde det skulle vara en lätt match att ta bort även det.
Efter en hel lördags nötande med borr och kil så var även detta "lösa" berg borta. Arbetsplatsen var nu redo för att gjutning.
Makarna Sisyfos gjöt upp de sista två säckarna för året och utvann sålunda ännu en bit poolyta, vilket framgår nedan i bild.
Det har i sanning varit en sanning varit en holländsk upplevelse. Med enorm ansträngning utvinner de land från Nordsjön och på samma sätt har makarna Sisyfos sakta hackat fram en poolbotten från urberget.

Arbetet som vidtar nu handlar dels om att gräva fram berget bortom spången, del som att med borr och kil ta bort det som går av bergåsen som skymtar fram i nedre högra hörnet. Det arbetet är inte temperaturkänsligt och utgör ett passande slut på säsongen.

Kommentarer

Populära inlägg