En dag i stenbrottet

Det är lika bra att direkt uppge att Sisyfos inte hann ompröva den fixa ide som han frestade med igår. Det blev en istället en dag i stenbrottet, med vissa avstickare.

Morgonen började med att makarna Sisyfos åkte iväg till den lokala gräsklipparbutiken i jakt på ett nytt rotorblad. Sisyfos hade tänkt lyxa till det med ett fräscht rotorblad men se det blev det inget av. Sisyfos Klippo Brilliant var för gammal så istället tog vi med oss rotorbladet till den lokala skomakaren, som snabbt slipade till en egg som gick att raka sig med. Det var sedan en snabb sak att montera ihop maskinen igen, efter att fru Sisyfos stålborstat och oljat in bladet.

Brädbiten ni ser används för att fixera bladet så att det går att dra åt fästbulten, som ni ser strax ovan momentnyckeln, ordentligt. Därefter var det andaktsfullt dags för årets första gräsklippning. Det är fortfarande lite väl blöt mark men de senaste helgernas gödslande, räfsande och gödslande igen har fått gräsmattan att pigga upp sig ordentligt.
Sen blev det tyvärr så att makarna Sisyfos började bända så smått på bergknallen. Vi sögs båda nästan hypnotiskt in i uppgiften. Knacka med slägghammare för att höra om bergbiten är lös, banka igen för att hitta en spricka, expandera den med mejslar och spett för att slutligen bända bort det hela och bära det till skrotstensmuren.
Som tur var kom några bekanta förbi, så i glada vänner lag gick vi till det lokal fiket och tog en kaffe. Efter det avbrottet tog vi vid där vi slutade, som ett par bergsknarkare. Innan vi visste ordet av så var det kväll. Imorgon ska Sisyfos ompröva sin fixa ide det första han gör, för därefter kommer vi kasta oss på berget igen, med gott hopp om att få bort ännu lite till av det kvarvarande berget.

Kommentarer

Populära inlägg