Trädgårdsmässa

makarna Sisyfos vek dagen åt trädgårdsmässan, eller Nordiska Trädgårdar som den hette. Det är alltid en spännande blandning av högt och lågt. Allt som oftast kan man göra några fynd och så även denna gång.
Med oss hem fick vi ett fikonträd, två finska plommonträd, två mörka julrosor, fyra silverax, tio Salvia Nemorosa Caradona, två gummitråg, en liten spade, ett knippe trollhassel och elva par handskar.

Fru Sisyfos har krukplaner för fikon och plommonträden och började använda gummitrågen direkt. Trollhasseln är lite av en gåta för Sisyfos men det lär nog stå klart inom kort då de ställts i vatten över natten. Silveraxen och julrosorna åkte ner i skuggrabatten direkt medan Salvian ska planteras imorgon.
Medan fru Sisyfos planterade så passade Sisyfos på att ge sig ikast med en stor sten som inte kan flyttas i det nyligen bortsprängda området.
Som alltid är det en fråga om att spräcka ner det stora oflyttbara blocket i hanterbara bitar och inom kort så återstod fyra enkelt bortplockade bitar.
Nu vidtar arbetet med att göra klart för att bygga gjutform till skrotstensmurens fundament. Att börja konstruera är en trevlig omväxling mot vinterns och vårens dekonstruktion.

Kommentarer

Populära inlägg