Ändrade planer

Igår formulerade Sisyfos en arbetshypotes för dagens arbete; "Imorgon ska vi hyfsa till skrotstenmuren in mot jordkasunen så att avrinningen kring murfundamentet underlättas". När Sisyfos väl skulle omsätta ord till handling så insåg han att detta skulle bli alldeles för omständligt i förhållande till det resultat det skulle ge.

Så Sisyfos kastade om sina planer och använde befintliga regelramar och kunde snabbt montera upp en gjutformsida mot den blivande jordkasunen. Åter igen är det en stor hjälp att ha en mängd småbitar som kan anpassas och användas flertalet gånger.
Sisyfos högtrycksspolade sedan av ett antal skrotstenar som ska fungera som bindning mellan de olika gjutlagren varefter makarna Sisyfos raskt blandade till två betongblandare och fyllde upp formen.
Imorgon ska formen rivas och ersättas med redan förbereda formsidor, som nu står och väntar på att lyftas på plats och fixeras.
Det enda som måste göras är att spola rent en massa sten men det ter sig förhållandevis enkelt när formarna väl monterats på plats.

Slutligen förtjänas det att sägas: vädret är paradisiskt ljuvligt och kontrasten mot våren innan denna helg är enorm.

Kommentarer

Populära inlägg