Maskinproblem

Sisyfos har inte hunnit lägga någon kvällstid på projektet under veckan så dagens första uppgift var att riva formen, montera ner alltihop och bära bort alla regelramar, gjutplyfor och reglar. Målet är nu att börja gjuta upp grovgolvet i det nyligen bortspräckta området men för att komma dit hade Sisyfos bestämt sig för att dela ner alla stora stenblock och lägga dem på den snabbt växande högen.

Eftersom det kan vara svårt att komma ihåg hur mycket stenblock som låg kringspridda så ska ni jämföra hur det såg ut förra helgen;
Lagom till kvällen hade Sisyfos lyckats dela ner och bära bort allt som legat i mitten och blockerat rörelseutrymmet;
Det blev ett mer omfattande borrande och spräckande än Sisyfos föreställt sig och såväl borrhammaren som luftkompressorn gav upp under påfrestningen. Sisyfos har haft detta lite på känn och hade reservmaskiner som gjorde det möjligt att fortsätta utan större avbrott.

Under tiden Sisyfos delade stenblock så ägnade fru Sisyfos sig åt att hacka bort kvarvarande Tryggamit i borrhålen där vi förhoppningsvis ska gjuta imorgon. Tuff brud minsann som orkar nagla sig fast vid något så tråkigt men nödvändigt.

Kommentarer

Populära inlägg