Just do it

Sisyfos alter ego har ett jobb som påminner om spelfördelarens och plötsligt förra veckan stod det klart att alter egots alla kollegor i allt väsentligt tagit semester. Så alter egot passade därmed på att ta semester han också, men med en beredskap om att hoppa i tjänst igen när så krävs.
Det innebär att Sisyfos kan härja fritt även på vardagar till vidare. Första uppgift blev att lasta ur 16 armeringsnät ur bilen som Sisyfos köpt på Blocket för en femhundring. Synnerligen vältajmat, med tanke på att det inom kort byggs mur igen, och till ett bra pris också. För att vara så konstruktiv som möjligt så satsar Sisyfos på att göra de enklaste uppgifterna först och inte begrava sig i evighetsarbete som annars är risken.
I stället för att riskera livhanken i avgrunden, såsom den beskrevs igår, så fokuserar Sisyfos på det grundfundament, vars förläggning nu blockeras av bumlingen närmast. Dagens första uppgift således var att spräcka ner denna i hanterbara bitar.
Blockbitarna baxades sedan bort varpå delar av hällen, som visat sig ligga löst, plockades bort med en hel del bankande och bilande.
Därpå var det dags att bygga en första form för fundamentet. Denna första fundamentsform är alltid lite krånglig i och med att formen byggs sas i luften och följsamheten mot berget måste vara god.
Med det på plats så dubbades det ner 10 millimeters armeringsjärn i dubbla rader. Armering i dubbla rader är en säkerhetsåtgärd så att fundamentet, som lutar ner mot formen, står fast förankrat så länge Sisyfos lever.
Därefter åkte Sisyfos till Byggmax för att köpa cement, men det var, hör och häpna, slut. Det fanns inte en säck så Sisyfos fick åka hem i oförättat ärende. Gjutningen frös inne mao och väl hemma kom det ett skyfall som fick avsluta dagen.

I morgon blir det att fixa cement, klippa till nät och få i betong i formen så att vi kommer framåt.

Kommentarer

Populära inlägg