Tredje gången gillt

Under gårdagskvällen gjorde Sisyfos ett kap, som ni kommer att få se imorgon. I vilket fall som helst så stämde Sisyfos träff med säljaren på eftermiddagen idag, vilket gjorde tidsfönstret mindre för murbyggande. Så med en faslig fart fick Sisyfos upp formbrädor längst bort som täckte de kvarvarande hålen varefter stenar passades ut. I och med att stenarna längs bort skulle läggas i bruk, eftersom de är längs ner och Sisyfos vill förhindra frostlyftning, så pusslades det endast ett skift idag.
Ytan beströks av vidhäftare varefter makarna Sisyfos snabbt lade stenarna längst bort på plats, i våg och i linje och bakfyllde det hela med en och en halv betongblandare. De två senaste dagarna har det varit rejäla värmeåskväder i Stockholmstrakten men de har lyckat undvika vår högt belägna del av Täby. 

Idag tornade det åter upp sig för värmeåskväder men denna gång fick vi ta del av nederbörden. Precis när vi lagt sista handen på betongen började vattendroppar stora som pingisbollar slå ner på och kring oss så vi fick i all hast söka tak över huvudet.
Efter skyfallet och efter det att vi hämtat hem fyndet, som ni får ta del av imorgon, kontrollerades antalet kvarvarande höjdcentimeter, vilket var 185 av 235.

Kommentarer

Populära inlägg