En fuling

Som Sisyfos konstaterade förr veckan så bannar han sig över att inte tagit i lite mer vad gäller formbrädorna. Makarna Sisyfos har arbetat sig uppåt snabbt och kan egentligen inte fortsätta då formbrädorna nu tar slut. Så därför tar Sisyfos, som förvarnat, till en fuling för att kunna använda befintlig form på övertid. Steg ett är att rita ett streck på de brädor som vållar Sisyfos huvudbry strax ovanför betongen.
Sisyfos hade sedan tänkt låna ett multiverktyg av svärfar men han var generös och gav Sisyfos ett. Med detta nya verktyg var det en enkel match att såga av märkta brädor i steg två.
 Tredje steget är en fråga om att göra rent för att kunna gå vidare.
 Steg fyra upprepas genom att nya brädor sågas till, skruvas fast i bottenregeln och i en temporär topp regel.
Med sju nya brädor på plats så var det klart och genom denna fuling kan vi fortsätta gjuta i befintligt form ännu några lager.
Sisyfos hade pusslat ett skift i veckan så efter att ha blåst rent med högtryck kunde fru Sisyfos stryka på vidhäftare.
 Två och en halv betongblandare, vilket var mer än förväntat, senare var allt igjutet.
Nu återstår två eller tre skift av sten innan Sisyfos bryter formen och ersätter den med en regelram. I och med det så ska Sisyfos bygga en ny arbetsplattform, då det börjar bli höga lyft längst ner. Denna arbetsplattform kommer väsentligen att underlätta det fortsatta arbetet då Sisyfos hittills varit tvungen att bära betongen i hink från befintlig gångramp.

Men för att komma dithän så måste området rensas från sten, så Sisyfos avslutade dagen med att borra och spräcka skrotsten, bära bort den och ölandsstenen. Det är med lättnad Sisyfos nu börjar få ordning här också och inte behöver klättra omkring bland stenar till höger och vänster.
 Nu har vi i alla fall enbart 133 murhöjdscentimeter kvar, av 235, men det ser ut som om vi måste göra en fuling till ungefär kl nio i bilden nedan.
Att Sisyfos aldrig lär sig.

Kommentarer

Populära inlägg