Varken hackat eller malet

Idag har Sisyfos alter ego haft mycket att ställa med sitt jobb och därmed omväxlande jobbat på den bärbara datorn och med Sisyfos arbetet. Så denna söndag räknas inte bland de högproduktivaste dagarna för Sisyfos. Omständigheterna innebar dock att Sisyfos kunde ägna sig åt mindre uppgifter som fått vänta på rätt tillfälle.

En sådan uppgift var att ordna med det andra stället där formen var lite låg. Skälet härtill var att den stor sten var i vägen och Sisyfos ville inte flytta den med hänsyn till rasrisken.
Det var därför rätt tillfälle nu, när bara mindre tidskrävande uppgifter kunde göras, att försiktigt plocka bort stenen, såga av de för korta formbrädorna och lägga in en högre brädbit.
Sisyfos har heller inte hunnit fokusera på detta område som lutar mot befintlig byggriktning, vilket inneburit att avståndet mellan sten och siktsnöre blivit större och större. Detta är inte bra och riskera leda till felaktig murdragning. Så nästa småjobb blev att pussla i några stenar och stryka på vidhäftare
för att därefter gjuta i det med den halva cementsäck som blev över igår.
Sisyfos har vidare under en tid märkt att betongblandaren börjat tappa i effekt och har haft svårt att vända runt större mängder betong. Motorn har helt enkelt varit på upphällningen och Sisyfos har därför beställt en ny motor från Jula. Den motorn var klar att hämtas idag så Sisyfos nyttjade denna upphackade dag till att åka och hämta hem den också.
Tur var väl det, då motorn mer eller mindre gav upp när en halv betongblandare kördes. Så i veckan blir det dags för motorbyte.

Kommentarer

Populära inlägg