Huvudbry

Sisyfos har passerat de femtio och de mest underliga förändringar har börjat härja hans fysionomi. En av de mer märkliga hemsökelserna är att Sisyfos numera får huvudvärk i samband med en viss typ av väderomslag. Högst sannolikt har det att göra med förändrat lufttryck men Sisyfos blir inte klok på om det är när lufttrycket faller eller stiger.

Vilket som, idag inföll just ett sådant väderomslag så Sisyfos erfor en ständigt molande huvudvärk vars intensitet ökade med varje ansträngning. Eftersom det stod gjutning på dagens meny och fru Sisyfos godhetsfullt skulle bistå Sisyfos i gjutandet såg Sisyfos ingen anledning att gunga båten på grund av sina krämpor.

Vi gjöt sammanlagt fem och en halv betongblandare, som i sin tur utgjordes av 17 hinkar betonggrus och sex säckar cement som bars upp nerifrån gatan. Vart lyft och varje pulshöjning var förbunden med en knivliknande smärta i huvudet så det var bara att finna ett sätt att fokusera på något bortom smärtan och ta sig igenom skärselden.
Gjutningen gick fort och makarna Sisyfos arbetade mycket effektivt när vi kunde kärra betongen ända fram. Vi har nu 102 murhöjdscentimeter kvar, av 235, och i samband med nästa gjutning ska det monteras nya armeringsnät, då vi nu nått toppen på det som så sakteliga gjutits in i muren.


Kommentarer

  1. Det där låter inte roligt. :( Hoppas det är något övergående.
    Bra att du är löpare. Då är man ju van vid att fokusera bort smärta.
    Det är allt tur att man inte vet på förhand vilka vansinniga projekt man tänker dra igång i livet. :D
    Tycker murarna som sakta växer fram är så vackra. Men är ju så svag för natursten...
    Ta hand om dig!

    SvaraRadera
  2. Tack Stefan, väderomslag är övergående som tur är. Jag vill även tacka för vänliga ord angående murarna, de förbleknar dock som kulisser jämfört med dina.
    Jag kan däremot inte längre komma åt din hemsida. Har jag fel länk?
    Önskar dig allt väl.

    Sisyfos

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hm, har ju ändrat på den men det ska gå att gå in på den gamla länken. Men funkar inte det så är den nya;
      http://stenhuggning.stefansvensson.se
      Å nädu, dina murar är minst lika vackra som mina. ...och då är jag snäll mot mig själv... :)

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg