Höstbäddning

Efter en riktigt regnig vecka sprack det upp i helgen och först på söndagen kunde makarna Sisyfos göra någon nytta. Det är nu hög tid att börja förbereda trädgården inför vintern men först revs gjutformen, som utlovat i förra inlägget.
Även detta år så åkte makarna Sisyfos i helgen runt hos plantskolorna för att se vad som reades ut. Även i år kom vi över en hel del perenner med 50 - 70 procents rabatt. I år köpte vi tio Miscanthus sinensis 'Gracillimus', sex Carex morrowi 'Ice Dance' och fem Hakonechloa macra 'Albostriata' utan att ha någon egentlig plan.
De ser skruttiga ut så här sent på säsongen men det ska bli spännande att se vart vi placerar dem nästa säsong. Hakonegräset och den japanska starren ska på något sätt placerar i skuggrabatterna medan Elefantgräset ska stå ståtlig i full sol.

Efter formrivningen fokuserade makarna Sisyfos på att bädda ner det som stått i de stora krukorna och som en sista insats bäddade vi även ner alla nyinköpta gräs för vintern där vi nu har en plätt öppen jord att tillgå. Nästa vår så plockar vi upp allt och placerar ut det under våren.
Nästa helg blir det ännu lite mer höst och vinterförberedelser för att stänga ner trädgården för året men inom kort hoppas Sisyfos ånyo kunna börja arbeta med att skapa förutsättningar för nästa års insatser.

Kommentarer

Populära inlägg