På håret

Sisyfos gjorde ett överslag  över hur stor åtgången skulle bli och kom fram till att det skulle krävas fem betongblandare. Så mycket grus hade vi inte så Sisyfos uppskattade att fyra stycken 25 kg säckar med grovbetong borde motsvara en normal betongblandare. Av den anledningen inhandlades tre cementsäckar och åtta säckar med färdigblandad betong.

Lagom till gjutningen så började det regna, vilket gjorde det hela lite mer utmanande. Fördelen så här sent på säsongen är att temperaturen inte riskerar flörta med nollan när det är molnigt och regnar.  Så makarna Sisyfos trotsade det usla vädret och gjöt på som vanligt.  All tillblandad betong räckte precis till att fylla tomrummet bakom det som pusslades igår.
Det är nu bara 25 murhöjdscentimeter, av 235, kvar vilka ska pusslas och gjutas i två omgångar. Makarna Sisyfos var inte så nöjda med den färdigblandade betongen och av det skälet ska Sisyfos beställa hem en storsäck med 0/8 så att kan blanda som vi vill ha mixen.
Som en sista övning för dagen så sorterade Sisyfos upp all kvarvarande sten och högg till de stenar som var ojämna.
Det är glädjande att nu börja få ordning på det hörn som Sisyfos "målat in" sig i och att stora delar av ölandsstenhögen nu pusslats in i muren.

Sisyfos börjar nu mentalt förbereda sig för sysslorna efter det att muren är klar. Då ska de jord och stenmassor som är i vägen för ölandsstensmurens sträckning grävas bort. Stenen hamnar bland de andra skrotstenarna i poolområdet och jorden ska förläggas i den jordkasun som nu snart kan fyllas.

Kommentarer

Populära inlägg