Tungan på vågen

Inför helgen trodde Sisyfos endast att han skulle hinna riva och bygga form. Sisyfos trodde inte att han skulle hinna gjuta men i och med att formbyggandet gick snabbt så fanns tid för att pussla och gjuta under söndagen. Gårdagskvällens förberedelser gjorde att pusslandet av två skift gick mycket fort varpå fru Sisyfos förde på vidhäftare.
Det fanns ingen tid att åka och köpa cement men Sisyfos hade två och en halv säck sedan förra helgen som precis räckte för att bakgjuta det pusslade.
Det börjar nu dra ihop sig och makarna Sisyfos har nu endast 51 murhöjdscentimeter kvar av totalt 235, samtidigt som säsongen oundvikligen går mot sitt slut. Det milda vädret är en gudagåva men Sisyfos befarar att verkligheten snart hinner ikapp och det är därför nu ett race att hinna upp till slutnivån innan frosten avslutar säsongen.
Så för att få mer effekt framgent i pusslandet under de allt kortare höstdagarna avslutade Sisyfos dagen med att sortera upp den hög av mindre stenar som fått ligga till sig strax nedanför mitten i bilden nedan.
Sisyfos har sorterat stenen efter tjocklek och staplat dem mot skrotstensmuren. Detta ska förhoppningsvis underlätta säsongspurten, där dagens insats kan ha varit avgörande för att få denna murdel färdig i år.

Kommentarer

Populära inlägg