Swing'n'miss

Sisyfos köper inte bara sten på Blocket. Han håller även utkik efter diverse trädgårdsornament och har på våren tillskansat sig en intressant foderkopp i gjutjärn, för väggmontage
och en gjutjärnskruka med fot. Makarna Sisyfos har inte riktigt funnit ut var dessa ska placeras så till dess de hittar sin riktiga plats så flyttas de runt i trädgården.
Men Sisyfos håller även koll på olika maskiner och verktyg och med vetskapen att det skulle toppdressas med sand denna säsong så fann Sisyfos en sandspridare, en Epoke, till vrakpris i vintras.
Däcken behövde pumpas , smörjnipplar fyllas men Sisyfos såg stora möjligheter med att använda denna maskin för sandspridningen på gräsmattan. Tanken var att fylla den motordrivna skottkärran, Slitvargen med toppdress-sand
köra upp det (det är ett underverk när en motor hjälper till att köra upp tunga laster), och överföra det till sandspridaren för det slutliga spridningen på gräsmattan.
Det var en vacker plan som dessvärre inte fungerade alls. Även med helt öppet spjäll så spreds det inte ut någon sand överhuvudtaget ur sandspridaren. Förmodligen funkar den bättre med grusmassor än med denna fina, lätt fuktiga och formbeständiga sand.

Så Sisyfos gick över till plan B, utan fin maskin, och körde upp sand med Slitvargen och spred ut den genom att kasta ut den med spade.
Det gick förstås lika bra men var lite mer arbetsamt. Sanden fick sedan ligga i solen och torka upp varefter Sisyfos började sprida ut den genom att gå omkring med en tung upp och nervänd ramp som han höll i med hjälp av en tamp.
På detta sätt arbetas sanden ner i grässvålen, det skrapas bort sand på höjdpunkterna och den sanden karas sedan ned i håligheter, vilka ses som de mer gyllengula områdena  på gräsmattan.
För att ge gräsmattan ett riktig skjuts så spred Sisyfos slutligen ut lite Stroller kombi och vattnade till sist ner sanden och gödslet.
Därmed har årets vertikalskärning och toppdressande genomförts. Det tar två dagar för att hinna med alla moment, men Sisyfos hoppas nu att gräsmattan spritter till liv och blir så där härligt grön och fin lagom till yngsta sonens studentfirande.

Kommentarer

Populära inlägg