Inled oss inte i frestelse

Nationaldagen bjöd på ett underbart väder. Vädret var så pass bra att Sisyfos föredrog att göra några utflykter till två växthandlare.

Vid båda besök hade vi en mycket tydlig målbild, vi skulle bara titta efter en gulbladig japansk blodlönn, inget annat. Tyvärr besitter vi inte den självkontrollen som vi hoppas på så från första växthandlaren fick med oss 20 stycken Tiarella cordifolia, på svenska spetsmössa, fyra pelargoner och en orange kaprifol.
Trots den uppenbara oförmågan att kontrollera våra impulser åkte vi sedan till nästa ställe, varifrån vi kom hem med en stor kruka och tre Euphorbia griffithii 'Fireglow'. Det enda som makarna Sisyfos INTE införskaffade var den gulbladiga japanska blodlönnen.
För att inte utsätta sig för mer frestelser beslutade sig Sisyfos för att vika resterande del av dagen åt att gräva fram en yta som ska utgöra en av valvsidorna.
Med frustande iver grävde Sisyfos fram berg på ett område av nästan två kvadratmeter. Det låter säkert inte mycket men Sisyfos kan försäkra att det är arbetsamt.

Det utsätter heller inte Sisyfos för de frestelser som han inte kan motstå.

Kommentarer

Populära inlägg