Oväder sökes

Sisyfos tog semester på fredagen. Dessvärre så var väderutsikterna mycket dystra. Regn utlovades från morgonen och det skulle regna, med risk för stora nederbördsmängder, hela dygnet. Sisyfos intog en mer fatalistisk inställning på torsdagskvällen och förberedde så mycket som möjligt, där Sisyfos även gödslade gräsmattan för att dra nytta av det kommande skyfallet. Målet var att åtminstone hinna gjuta nedre valvfundamentet innan Sisyfos skulle bli dränkt.

Det var uppehåll under fredagsmorgonen. Hotfulla moln på horisonten men Sisyfos skred till verket direkt efter att fru Sisyfos gått till jobbet och det tog inte lång stund innan valvfundamentet var på plats.

Gjutandet avslutades utan att en droppe föll, så Sisyfos avbröt arbetatandet och tog en löptur, i väntan på regnet. Endast Sisyfos svett fuktade under löppasset, vilket följdes av en snabb lunch. Eftersom regnet ännu inte infunnit sig beslöt sig Sisyfos för att gjuta klar den färdiga nivån på skrotstensmuren mot poolen, där betongöverskottet användes för att skrotstengjuta upp baksidan av det övre valvfundamentet.

Med detta färdiggjutet kan formsidan in mot poolen snart tas bort. Regnet lös med sin frånvaro så Sisyfos fick ge sig i kast med nästa uppgift, hitta valvstensämnen samt kila och hugga till dem. Som en sista insats spolade de rena och sorterades i storleksordning för att underlätta valvmurandet.

Inte en droppe föll under hela dagen men Sisyfos utnyttjade dagen så väl som han kunde, och hade lätt kunnat blivit sittande i väntan på att regnet skulle hindra hans arbetande.

Det är ju rätt lustigt att dessa meteorologer, som inte ens får rätt i sin prognos om regn dagen därpå, tillmäts sådan tilltro när det kommer till skeenden (global warming) som spänner över betydligt längre tidshorisonter.

Kommentarer

Populära inlägg