Ödets ironi

När Sisyfos för en herran massa år sedan beslutade att bygga mur uppför berget var han övertygad om att bortgrävandet av jord skulle vara förhållandevis enkelt. I genomsnitt har det varit drygt 75 centimeter mager pinnmo över underliggande berg och det har varit relativt enkelt att gräva sig fram. Högst upp i bilden nedan visas hur grävytan i normalfallet sett ut.

Men nu, vid den plats där trappa och mur ska mötas, har ödet skrattat makarna Sisyfos rått i ansiktet. Ödets ironi har valt att förlägga ett sänkhål i berget precis där Sisyfos förmodade att det skulle vara en enkel match att länka samman servitutvalv och mål. Från marknivå ner till botten sänkhålet visade det sig vara 270 centimeter.

Makarna Sisyfos har sen tidigare varit på detta lite tidigare men i helgen har vi koncentrerat oss helt på att gräva bort allt så att en platå av skrotsten och betong kan gjutas upp. Sisyfos har inte velat lägga upp något inlägg förrän grävandet var klart, varför det rått radiotystnad under sammanbitet och utdraget slitande.

Vilket jobb det visade sig vara. Fru Sisyfos har grävt och fyllt hinkar och Sisyfos har burit upp jorden till jordkasunen. Lite drygt 300 20 liters hinkar med jord har vi grävt ut och både herr och fru Sisyfos är lite tagna av det hårda arbetet.

Men glädjande nog är det nu bara en fråga om att spola rent berget i sänkhålet, kvällens regn hjälpte till lite där, spola av lite stenar, blanda till betong för att sen börja fylla upp.

Tur det, för vi är båda lite trötta på grävandet nu.

Kommentarer

Populära inlägg