Distraktion

Sisyfos hade en plan för dagen, formulerad i gårdagens inlägg. Men Sisyfos råkade kika på Blocket och nästgårds skänktes ett parti ölandssten bort. Så Sisyfos svarade givaren snabbt och råkade vara först på bollen.

Så Sisyfos fick styra om sina planer för att hämta hem ett parti ölandsstenar, uppskattningsvis 10 kvm, på förmiddagen.
Gratis är gott så med ännu lite mer sten hemsläpat fann sig Sisyfos långt, långt efter den tidplan han lagt upp för sitt beting. Först efter att ha lämnat släp och ätit kunde Sisyfos köra igång, vid pass 2. Pusslandet av sten, två lager, tog två timmar och kl 4 kunde Sisyfos köra igång betongblandaren. Normalt är Sisyfos klar vid denna tid, men nu var det angeläget om att gå i mål med denna etapp.
 Lagom kl 5 var gjutandet klart och solen började skymma. Sisyfos var så klar som han kunde bli och kvar att lägga på denna mur är krönsten och den sten som ska placeras under denna. Krönstenen är inte unisont jämntjock och därför behöver stenen under krönstenen vara den som varierar i tjocklek för att få till ett vågrätt avslut.
Nu ska kan Sisyfos rikta om sitt fokus mot att gjuta ett valv över servitutsschaktet, rakt åt höger i bilden ovan. Så nu stundar formarbete igen samtidigt som Sisyfos behöver beställa mer betonggrus.

Kommentarer

Populära inlägg