På håret

För att komma framåt med gjutformen så var Sisyfos tvungen att gräva bort en hel del jord. Med det gjort var det en enkel match att rikta upp ena formsidan med hjälp av råsponten, som återigen kommer till användning.
 Med ena sidan klar var det enkel match att rikta upp andra formsidan, skruva ihop båda ändar, dubba fast nederkanten och snedsträva den lägre änden.
 Formen, 65 centimeter bred, begränsas nedåt med en tillpassad gjutplyfa och fundamentets initiala höjd normeras av två stycken trekantslister. Nyfikna kanske undrar varför formen ska vara så bred som 65 centimeter, men tanken är att där ska läggas bårdstenar, 25 centimeter breda varpå muren med sina 40 centimeters bredd ska resa upp från.
Detta formbygge kom att använda upp all den råspont som Sisyfos har kvar samt all den trallskruv han använder, så det var på håret som allt räckte. Nu kvarstå att dubba ner järn i berget samt fästa armeringsnät, vilket måste införskaffas, samt spola rent. Sisyfos behöver också spola rent en hel del skrotsten för gjutning i detta fundament, så att allt är klart för gjutning när leveransen av 0/8  sker.

Kommentarer

Populära inlägg