Fiskarfänge

Eftersom 0/8-an är slut så får murbyggande och gjutande anstå ett tag. Men det saknas inte uppgifter att sysselsätta Sisyfos med. Sisyfos grep sig an av de märkligaste uppgifterna idag.

När Sisyfos lade krönstenarna häromdagen så kanthögg han kortsidorna på krönstenarna. Varje krönsten ställdes på högkant och en kortsida kanthöggs, varefter Sisyfos lade ifrån sig mejsel och hammare, varpå stenen vändes så att även den sidan kunde huggas. Men mitt i detta huggande så försvann plötsligt mejseln spårlöst. Sisyfos slutförde huggandet med en annan mejsel och slutförde krönstensläggandet. Därpå började han undersöka vad som kunde ha hänt och rätt snart började Sisyfos misstänka att mejseln hade åkt ner i ett mellanrum mellan fundament och grannens tomt.
Det var alldeles för trångt för att få ner handen där och att gräva upp grannens tomt var inte att tänka på, så Sisyfos övervägde att se mejseln som förlorad. Men då kom han på att det borde gå att fiska upp denna mejsel med en magnet. Så för detta ändamål införskaffades en rejäl magnet, kraftig nog att kunna bära 30 kg.
 Sisyfos trädde en lina genom magneten och började fiska runt i mellanrummet. Plötsligt fick Sisyfos napp och drog försiktigt upp mejseln. Bilden nedan kunde vara bättre men Sisyfos vågade inte chansa och valde att prioritera att ta tag i mejseln istället för att få en bättre bild.
 Så det var ett lyckat fiskarfänge.

Huvuddelen av dagen ägnade dock Sisyfos åt att spräcka de bumlingar som framkommit nu när Sisyfos breddar åtkomstvägen för långsidan. Så här långt har Sisyfos kunnat gå på bårdstenarna men inom kort kommer de inte vara bredare än 25 centimeter. Så Sisyfos behöver en plan och bred sgångväg vid sidan av.
 Som alltid är det en process som innefattar ett envetet borrande och spräckande av stenarna till successivt mindre stenar
 vilket är repetitivt och tidsödande, men absolut inga problem för Sisyfos.
Så vid dagens slut var stenarna nedspräckta och accessvägen bredare.

Kommentarer

Populära inlägg