Otroligt

Sisyfos fick slut på cement igår och det är illa tajmat när det behöver inhandlas på helgerna. Det är många som köper material till olika projekt under helgerna och denna helg var inget undantag. Tvärtom, det var fullständigt kaos där, vilket gjorde att Sisyfos var mycket sent igång för dagen. Vad värre var var att Sisyfos hade mycket olika småprojekt som behövde ros i land för att få ihop allt.

Så Sisyfos förväntningar var lågt ställda och han utgick från att gjutning skulle ske imorgon för det som förbereddes idag. Men låt oss börja i rätt ände. Gårdagens gjutning gjorde att Sisyfos nu behövde bygga om formen, eftersom den var i det närmaste full.
 Sisyfos behövde vidare riva gårdagens form och bygga en ny för nästa sten. Som ni säkert kommer ihåg går dessa två projekt, bakgjutning på södra kortsidan och bårdstensläggning hand i hand.
 Sisyfos hade tänkt igenom hur formen på södra kortsidan skulle göra sig och det bygget av den förflöt precis som planerat. Nu behöver denna form inte göras om mer.
 Sisyfos fixerade först den tredje höjdmarkören och byggde sedan ihop formen. Det är en enorm fördel att dessa bårdstenar är av enhetlig höjd, vilket gör att samma form kan användas gång på gång vilket underlättar enormt.
 Sisyfos hade också förberett två stenar som skulle läggas vid el och vattenskåpen, vilka ses i bilden nedan. För att göra den krångligt för sig, och göra livet längre för stenarna, så ska lades dessa stenar med bruk under sig så att ingen del av stenen svävar i luften med vidhängande brottrisk.
 Först nu, med skåpstenarna på plats, kunde Sisyfos pussla ihop det lager som omger dessa stenar,
 varefter södra kortsidan, bårdstenen och bårdstensformen primades.
 Längre än så här trodde Sisyfos inte att han skulle hinna men turen var på Sisyfos sida. Så Sisyfos hann med att bakgjuta södra kortsidan
 och lägga bårdstenen på plats, i våg och i linje.
Detta var långt mer resultat för dagen än vad Sisyfos hade trott.

Kommentarer

Populära inlägg