Storsäckar

Sisyfos har i år fått 0/8 levererat i storsäck av Jehanders vid fem tillfällen. Sisyfos har varit mycket nöjd med kvaliteten på denna 0/8, vilken är sandig, lättbearbetad och lämpar sig väl för gjutning.
När Sisyfos skulle beställa en ny storsäck, för leverans direkt efter påsk, så fick Sisyfos beskedet att det inte var möjligt den veckan. Så Sisyfos valde en annan leverantör, NCC. Dessvärre var det en mer av en krossprodukt och därför svår att gjuta med.
Denna storsäck kostade i det närmaste lika mycket som Jehanders. Men så fort Sisyfos började gräva ur storsäcken så kändes den mindre än den från Jehander. Så när Sisyfos kontrollade säckarna så visade det sig att den storsäck som NCC levererat var en betydligt mindre än den som Jehanders levererar.
 
Jehanders leverera en mer gjutbar 0/8 och femtio procent mer än NCC till ungefär samma kostnad.Så nu när Sisyfos behövde mer 0/8 så gick det inte att få någon sådan förrän vecka 19. Det blir till att vänta in den helt enkelt och inte chansa med någon annan leverantör.

Som tur var har Sisyfos pressat på och nu lagt klar bårdstenarna till den punkt där ett steg ska göras.  
 Södra kortväggen är vidare så pass färdigställd
 att krönsten kan läggas runt hörnet mot grannen.
Sisyfos har mursand kvar sedan tidigare och det kommer väl till pass nu. I väntan på mer 0/8 så kan därför krönstenarna sättas i murbruk och fixeras så att muren mot grannen och hörnet blir klart.

Kommentarer

Populära inlägg