Tidsnöd

Idag hade Sisyfos ont om tid till sitt livsprojekt. Kl 13 hade Sisyfos alter ego åtaganden så det gällde att fokusera och prioritera för att få rätt saker gjorda idag.

Som aviserat igår så bygger Sisyfos nu upp ett steg och resarstenar lades igår och gjöts på plats. För att få steget klart behövde det läggas en stegsten idag. Men först behövde formen från det som gjöts igår rivas.
Stegstenen i sin tur kom från en krönsten som sågades till för att avsluta den krönstensläggning som Sisyfos arbetat med sista tiden. Den biten är nu tillsågad och provad på plats.
Resterande del av denna avsågade krönsten murades på plats för steget.
Nu när stegets inledande bit var murad på plats så kunde Sisyfos lägga klar det första stenskiftet på långsidan och ansluta det första stenskiftet mot steget.
För att Sisfos ska komma vidare snabbt framöver så bakgjöts även det som lagts.
Det blev betong över så Sisyfos hann även lägga två anslutande skift till det hörns som redan påbörjats.
Som en avslutning på en kort dag sågade Sisyfos till den bårdsten som ska läggas i steget, så att det kan läggas i morgon.
Trots tidsnöden var Sisyfos nöjd med att ha fått flera små delåtgärder gjorda, där var och en av åtgärderna öppnar vägen för ett mer fokuserat murpusslande. Murpusslandet går så mycket enklare om man kan arbeta från båda håll och över hela den längd som ska läggas.

Kommentarer

Populära inlägg