Andedjur

Min äldsta son för många år sedan att Sisyfos andedjur är vildsvinet. Ett fridfullt kraftpaket som bökar upp marken och som blir en stridsvagn om den blir provocerad. Sisyfos har varit mycket imponerad av träffsäkerheten i detta val av andedjur från sina barn. Sisyfos hade aldrig kommit på detta själv men det är mycket träffande.

När sedan Sisyfos alter ego såg Porcellino i Florens, "The Uffizi Boar", framstod barnens val av andedjur som än mer träffande. Det är en magnifik skulptur och Sisyfos känner sig stundtals besjälad av detta.

Så var fallet idag då Sisyfos jämnade ut det sista av den gamla jordhögen i den kasun som färdigställts. I gassande solsken under en fantastisk högsommardag bökade Sisyfos fridfullt omkring i jorden, plockade bort rötter och sten samt jämnade ut området.
Nu stundar ånyo ett monumentalt arbete med att jordfylla kasunen. Kasunen är 22,3 kvadratmeter stor och behöver fyllas med ytterligare 70 centimeter jord. Det är således fråga om att gräva upp, rensa, flytta och jämna ut 15,6 kubikmeter jord som kommer att tas från området mellan kasunen och entrén.
Inga problem alls. Sisyfos kommer genomföra detta ett spadtag i taget. Hoppas det blir varmt väder under tiden.

Kommentarer

Populära inlägg