Övertro

Hela Sisyfosprojektet har varit avsett att skötas på helger. Hårt fysiskt arbete under två dagar följt av fem dagars återhämtning. Denna säsong har dock inneburit Sisyfosarbete sju dagar i veckan, vecka efter vecka under ett halvår. Denna hårda belastning har nu börjat tära på Sisyfos som har tydliga överbelastningssyndrom i framförallt höger arm.

För att ge någon avlastning försöker Sisyfos variera uppgifter men alla är mer eller mindre någon form av kraftprov. Grävandet igår tog hårt och Sisyfos var därför tvungen att göra något annat idag för att avlasta högerarmen. Så dagens övning blev att börja ta bort den sten som Sisyfos lagrat i anslutning till jordkasunen.
 Sisyfos skulle ljuga om han påstod att det var ett lätt arbete att bära bort sten. Det är snarare väldigt tungt men mer arbetsamt för rygg och lår än ansträngande för högerarmen.
 Men Sisyfos bar sakta men säkert bort stenen och började även att gräva rent runt den bumling som skymtat sedan tidigare.
Jorden som grävdes bort kärrades ner i jordkasunen och krattades ut. Slutligen asfaltsbeströks insidan av jordkasunen en tredje gång.

Kommentarer

Populära inlägg