Tankeställare

Igår var det svårt att göra något vettigt men Sisyfos lade hörnstenarna i bruk. När regnet lagt sig på kvällen så var han ute och petade lite. Rätt som det var så högg det till i ryggen. Det kanske inte är så märkligt med tanke på allt jobb Sisyfos haft med att lyfta upp och lägga ut alla stenar. I snitt väger varje sten strax över 50 kg, och är man ovarsam (som Sisyfos var på kvällen) gör man lätt illa sig.

Så idag valde Sisyfos att ta det lite lugnare och framförallt att arbeta mindre energikrävande. Det innebar dock mer jobb. Målet för dagen var att lägga norra kortsidans krönsten i bruk. För att underlätta läggande borrade Sisyfos fast en regel på baksidan. På den regeln kan Sisyfos sedan luta upp den sten som ligger och slipper därför lyfta upp och ner stenen.
Sisyfos valde vidare att ta hjälp av mellansonen, som höll i krönstenen medan Sisyfos förde på bruk. Även det underlättade mycket och med gemensamma krafter fick vi hela norra kortsidan lagd.
Efteråt togs regeln bort och baksidan av murfogen putsades till.
Sisyfos är nu nära att färdigställa denna jordkasun. Att nu dra på sig ett ryggskott är inte att tänka på. Så de sista momenten kommer nu att göras lite långsammare än Sisyfos vill, med hänsyn till den påkänning som ryggen gav till känna.

Kommentarer

Populära inlägg