Då ruskar vi liv i Sisyfos igen

 Det blev en riktig vinter i år, om än kort. De sista två veckorna har dock bjudit på riktigt vårväder vilket lockat ut Sisyfos efter vinteridet. Det som göms i snö kommer upp i tö och så är fallet med årets tilltänkta huvudarena.


Det ni ser i bild har varit ett ögonsår under vintern och i år ska det bli ändring på detta. De stenhögar som syns ska användas till stenkistor och valv, men för att det ska låta sig göras måste all jord grävas bort. 

Innan vintern satte in så grävde Sisyfos bort 11 kubikmeter jord. Jorden bars ner till gatan i hinkar och deponerades i storsäckar. För att inte upprepa det arbetsamma tillvägagångssättet så ämnar Sisyfos beställa en container för att istället kärra bort all jord i skottkärra. Det är åtminstone en liten arbetsbesparing i sammanhanget.

Sisyfos ska också omorganisera sin betongblandarstation. Den tidigare placeringen innebar att all betong bars i hinkar till den plats där den behövdes. I år är tanken även här att kunna transportera i skottkärra. Den föregående arbetsstationen monterades därför bort i helgen.



Tanken är här att arbetsstationen nu ska hamna i nivå med befintlig stenläggning där spångar och jord nu ligger i bilden ovan. Men även här behövs jord flyttas. Så det aktualiserar än mer behovet av container.

Sisyfos har därför röjt av den terrass där han hoppas få en container placerad, intill den kasun där han förvarar betonggrus.

Så nu hoppas Sisyfos hitta någon som klarar av att placera och hämta en jordcontainer på denna plats till ett rimligt pris. 

Kommentarer

Populära inlägg