Räkna till tio

Precis som utlovat blev Sisyfos sex storsäckar upphämtade i fredags. Därmed lämnades plats för nya säckar och i Sisyfos lät inte någon tid gå till spillo. Fyra nya säckar fylldes i helgen och upphämtning är redan beställd.


Sisyfos har därmed grävt ut och fyllt tio storsäckar med lika många kubikmeter jord. Frågan är om det syns att det hänt något? Frågar man Sisyfos, som står med näsan i backen, så har det knappt hänt något. Som tur var så tas det bilder på vägen och så här såg det ut när Sisyfos var i färd med att inleda årets utearbete.


I samband med gårdagens sista spadtag såg det ut så här.


Som synes är det en hel del jord kvar att gräva bort innan mer konstruktivt arbete kan inledas. Våren har varit kall och det är fortfarande tjäle i marken. På sätt och vis har det därför passat Sisyfos att gräva eftersom värdefull gjut-tid inte går till spillo. Men det står inte på nu förrän det våras på riktigt. Så Sisyfos får lägga på ett kol för att få detta gjort. 

Hur mycket är det då kvar att göra? Den minnesgode kanske kommer ihåg att Sisyfos uppskattade volymen jord till 20 kubikmeter, varav tio nu är bortgrävda. Så med ett visst mått av tillförsikt hoppas Sisyfos nu att det är de sista tio storsäckarna som nu ska grävas bort.

Kommentarer

Populära inlägg