Vårstädning

 Det har varit en knepig vår. Vädret har varit ombytligt. Varma soliga perioder har snabbt växlats mot snö och kyla. Detta har inte stört förmågan att gräva men det har varit svårt att välja tid för vårstädning. Men i helgen var det hög tid att ta tag i vårstädningen av övre gräsrabatten.

För att undvika att kliva på alla allium och tulpanlökar som nu gror snabbt så klipptes gräsen ner genom att Sisyfos stod på en spång över rabatten. Det blev en balansakt och det kom att ta en hel eftermiddag att få allt gräs nerklippt.
Sisyfos ser sig inte som otränad, speciellt inte efter allt grävande på sista tiden, men att sitta på huk en hel dag och klippa gräs med sekatör höll på att ta knäcken på Sisyfos. Det var med nöd och näppe som Sisyfos gick i mål med denna uppgift.

Och det var med träningsvärk som han dagen därpå mjukade upp musklerna med att gräva bort ännu en bit jord från entreplanet. Sisyfos är, som meddelat tidigare klar med att gräva ut där han nu ska börja gjuta. Men sista säcken kunde fyllas med ännu lite mer jord och när väl ångan var uppe så fylldes även en elfte säck.
Detta område ska grävas ut i nästa etapp så det blev lite bonusgrävning över detta. Så nu står det elva storsäckar med jord redo för avhämtning.
Jag kan trösta tålmodiga läsare med att det nu blir annat att göra. Härnäst på tur står att skapa en ny plattform för cementblandaren, närmare sandkasunen och i nivå med befintlig gång för att underlätta transport av betong. 

Därefter är det äntligen dags för att börja gjuta upp nästa del av entren.


Kommentarer

Populära inlägg