Dagens pyssel

I dagvattenbrunnen ska Sisyfos ha en pump som ska cirkulera vattnet. Pumpen i sig går på el. Att ha el och vatten intill varandra är ingen god idé, varför Sisyfos ska förlägga elkontakten i en trumma bredvid dagvattenbrunnen. Men för att pumpens elledning ska kunna nå denna trumma behöver eltrumman och dagvattenbrunnen förbindas. Och det var detta som var Sisyfos mål med dagen.

Första anhalt var att märka ut var det förbindande markröret skulle komma upp och på grundval av det såga till markröret, med krök monterad, i rätt längd.


Därefter anslöts markröret till dagvattenbrunnen, fixerades så att brunnarna är i linje med varandra och vägdes av så att det var ett fall mot dagvattenbrunnen, för att säkerställa dränering av eventuellt vatten.


Sisyfos hade en säck kvar av föregående inköp vilket kom väl till pass för en första gjutning innan lunch. Det primära vara att fixerad anslutningsröret utan att för den skull gjuta in kilarna, samtidigt som nivån på det gjutna inte blev för hög. Sisyfos avser att göra en sista gjutning i våg med detta anslutningsrörs inlopp imorgon. För att förhindra att anslutningsröret rörde på sig så tyngdes det ner av en slägga. Gjutningen i sig var så pass begränsad att Sisyfos fick ha ett sekundärprojekt för att använda den kvarvarande betongen. Sisyfos fokuserade här, vid lillfingret nedan, på att gjuta in markröret som avleder överflödsvatten.

I samband med lunch åkte Sisyfos iväg och köpte mer cement varefter han spolade rent en hel del skrotsten. Mot sen eftermiddag kunde Sisyfos ta bort kilen vid anslutningsröret då den betongen satt sig så pass. Därefter blandades ytterligare en betongblandare och kvarvarande del kring anslutningsröret gjöts upp. Även denna gång blev det betong över som ånyo användes till sekundärprojektet, att fixera det avledande markröret, vid lillfingret.



Kommentarer

Populära inlägg