Pillgöra

För att färdigställa hela grundfundamentet kvarstår en pytteliten detalj, en detalj som Sisyfos dragit på rätt länge. När Sisyfos fixerade markrännan så fixerades den på ena sidan av kilar och på andra sidan av betong.


Den uppmärksamme ser därför den glipa som Sisyfos har att fylla men i och med att det är så smalt så kan Sisyfos inte använda den normala 0/8 ballasten. Sisyfos har sedan tidigare säckar med leksand för ändamål som denna. Men den mängd bruk som ska blandas till blir så begränsad att Sisyfos bara kan ta lite cement. Så Sisyfos har väntat på det tillfälle när han skulle få en halv säck cement kvar och det fick han ju från gårdagens gjutning.

Så det blev att handblanda like leksand och cement för att få ett bruk som mest liknar spackel och försiktigt fylla det utrymme som fanns med bruk tillsammans med fru Sisyfos. Faktum är att fru Sisyfos är absolut bäst på knepiga och pilliga jobb som detta så Sisyfos sänder en tacksamhetens tanke till henne för hjälpen.


Med detta mellanrum fyllt är nu hela grundfundamentet klart och det blir nu dags att riva form, börja lägga ölandssten och gräva ut området närmast huset.

Kommentarer

Populära inlägg