Skitgöra

 Sisyfos alter ego hade åtaganden på eftermiddagen så Sisyfos använde dagen åt två saker, fylla på cementförrådet samt ge sig i kast med det skitgöra som han skjutit på länge. För att få plats med el-och vattenrör under grovnivån så var Sisyfos tvungen att ta bort delar av den fundamentsklack som var kvar sedan tidigare säsongers arbete.


Sisyfos har dragit sig för att ta tag i detta, det är aldrig kul att göra om saker som gjorts tidigare. Men Sisyfos såg ingen annan råd för att kunna leda upp vatten och el. Så som vanligt blev det en fråga om att borra och spräcka bort.


Sisyfos tog medvetet bort detta fundament i små bitar och satte spräckkilare tätt för att undvika att sprickbildningen gick fel.


Som alltid gick detta relativt fort och enkelt. Men därefter var Sisyfos tvungen att skapa en ränna i berghällen för att få ner rören ordentligt. Denna ränna sågades fram, med flera parallella sågsnitt där berget bilades bort. Det var varmt, dammigt och skitigt, minst sagt, men till slut fanns den nödvändiga rännan på plats


Som en sista kontroll lade Sisyfos också de rör som nu ska fixeras här. Det blir en lustig böj på allt men det är spelrum till grovytans tänkta nivå och böjen är inte för skarp.

Imorgon ska dessa rör fixeras varefter Sisyfos kan slutföra gjutningen av detta stora fundament.

Kommentarer

Populära inlägg