Fast Forward

 Dagen inleddes med att bila bort den kvarvarande delen med den egna bilhammaren. Det sparade såväl tid, eftersom det är resväg två vändor till uthyraren, och pengar. Sisyfos gjorde därefter så rent som det gick.


Eftersom Sisyfos ämnar börja skrotstensgjuta mot bortre berghällen så fortsatte Sisyfos därefter med att bära bort all skrotsten som slängts i bortre hörnet under bilandet. Sisyfos upptäckte dock att den största stenen var mycket svår att manövrera, vilket skulle bli ett stort problem när den ska gjutas fast.


Så Sisyfos beslöt sig helt sonika för att spräcka ner den i mer hanterbara bitar. Först behövde stenen delas på mitten.


Därefter delades de två halvorna också i mitten. Hela denna process går mycket fort numera, med de mindre kilarna. Det går snabbt att borra och spräckningen gör förhållandevis kvickt.


Med den stora stenen i delar spolades nu den tänkta gjutplatsen ren.


Och eftersom allt gick så snabbt och enkelt beslöt sig Sisyfos att gjuta in dessa delade stenbitar i den nu rengjorda lågpunkten som hitintills mest fungerat som en mygginkubator. Att blanda till en betongblandare var kvickt gjort och Sisyfos passade in stenarna för bästa effekt.


Förmodligen var behovet av att äntligen börja arbeta konstruktivt så starkt att Sisyfos inte kunde vänta. Bilande och grävande är nödvändigt men Sisyfos behövde omväxling och fick med denna snabbspolning framåt en bra start på nästa del av grundfundamentet..

Kommentarer

Populära inlägg