Gäckande förutsättningar

 Även idag var väderleksutsikten dyster. Regn och hårda vindar utlovades, så Sisyfos beslöt sig för att lägga upp dagens arbete sekventiellt, för att kunna bryta när de utlovade skyfallet skulle inledas.

Först blev det därför en pusselövning av granitskrotstenar som ska utgöra en begränsande vägg in mot den kommande planteringslådan.


Eftersom inget regn var i antågande beslöt sig Sisyfos för att gjuta dessa på plats med en betongblandare. Notera i bilden nedan hur Sisyfos sparat en glipa mellan denna mur och grundfundamentet, vilket kan ses kl 4 i bilden nedan. Det är nämligen hitåt Sisyfos vill leda allt vatten som rinner runt huset. Den betong som inte gick åt användes för att gjuta in stenar bakom denna lilla mur.


Mellan berghällen, till vänster i bilden ovan, och den låga muren ska Sisyfos gjuta upp en plan yta. Men eftersom inget regn hade infunnit sig beslöt sig Sisyfos att gjuta upp nivån en aning genom att mura in skrotsten. Det kommer att minska formtrycket på änden i morgon och underlättar gjutandet av av den slutliga nivån rejält. Så ännu en betongblandare tillreddes och stenarna lades på plats samtidigt som Sisyfos höll koll på nivåerna. Även här gick överskottet av betongen till att gjuta in sten bakom den lilla muren.


Inget regn så långt ögat kunde nå så Sisyfos blandade till en tredje betongblandare och gjöt nu in mer stenar, av de som spolades rent igår, bakom den lilla muren.


När dagen gick mot sitt slut, ännu inget regn, sågade Sisyfos till och monterade den lilla formsida som ska begränsa morgondagens gjutning.


Därefter bröt Sisyfos för dagen och gick ut med hunden. Precis när Sisyfos kom hem efter hundpromenaden, öppnade sig himlen och ett våldsamt regn föll under fem minuter. 

Lyckan står den djärve bi.

Kommentarer

Populära inlägg