Vattenhinder

Förmiddagen bjöd på en hyfsat väder som tillät Sisyfos att göra de nödvändiga förberedelserna för dagens arbetsmål. En större sten, som Sisyfos tidigare förberett men inte använt (av okänd anledning nu), sågades till för att utgöra bårdsten.

Platsen där denna bårdsten skulle läggas spolades ren och en gjutform skruvades på plats. Underlaget lutade mer än Sisyfos trodde så det hade varit svårt att använda en normal regel men som tur är har Sisyfos sparat, som han alltid gör, på några avsågade och avsmalnande regelbitar som nu kom till pass.


När väl det var gjort började det regna. Och det regnade och det regnade och tiden gick. Sisyfos trodde till slut att dagen var förlorad men vid fem sprack det upp. Sisyfos var då snabb med att återuppta sitt arbete, blandade till en betongblandare och lade en bårdsten ytterligare vid den främre kasunen

och lade den större bårdstenen likaså på plats.


Den kvarvarande betongen användes för att stänga till vattenflödet till "bassängen". Därefter var det dags för middag och dagen avslutades.


Om vädret står Sisyfos bi i morgon ska ytterligare en bårdsten läggas på plats men huvudnumret blir att gjuta vidare på "bassängen", där två sidor utgörs av berg och två sidor av uppmurad sten.

Kommentarer

Populära inlägg