Vattenledning

 Sisyfos har nu kommit till den punkten där det är dags att börja få ordning på hur vattnet ska ledas. De hypoteser som hitintills testats har fungerat som önskat. Som ett första steg i detta vattenledande behöver Sisyfos etablera den nivå som markvattnet leds in i den bortre "bassängen". För att det ska lyckas behövde Sisyfos bygga en liten formsida att gjuta emot.


Här vill Sisyfos än en gång sjunga återbrukets lov. Sisyfos blir stundtals väldigt trött på allt material han sparar på sig men det mesta kommer gång på gång till pass. Formsidan nedan kunde enkelt byggas upp av brädor som utgjort formsida ett flertal gånger.


I samma anda skruvade Sisyfos också fast en liten gjutform för den första gångstenen att läggas mellan bårdstenarna. Även här kom reglar, som använts gång efter annan, till pass. 


Sisyfos blandade till en betongblandare och gångstenen kunde enkelt läggas på plats.


Med resterande betong gjöt sedan Sisyfos upp den "bassängsida" som skulle gjutas upp och fixerade en bräda, i lutning ner mot "bassängen", som ett spår för det rör som här ska läggas. Brädan i sin tur fixerade med en slägga som tyngd.


Under tiden som Sisyfos höll på med gjutning slutade plötsligt betongblandaren att snurra. Sisyfos gjorde klart all gjutarbete och felsökte sedan vad som var problemet. Precis som Sisyfos misstänkte visade det sig vara drivremmen som var slut och därför hoppat av.


Så nu måste Sisyfos hitta ny drivrem för att kunna ta sig vidare.

Kommentarer

Populära inlägg