Hur i hela friden

 Den som hängt med i denna följetong vet att Sisyfos sakta men säkert håller på att uppföra en entré. Entréns grovnivå har färdigställts på två av tre sidor (en är ju som bekant in mot huset och räknas därmed inte. Idag hade Sisyfos föresatt sig att börja färdigställa den tredje och sista sidan, i och med att grundfundamentet nu kommit upp i nivå.


Såsom ofta är fallet har Sisyfos bara en ide om vad som ska åstadkommas men mycket sällan en plan för hur det ska gå till. Och idag var det verkligen ett huvudbry hur Sisyfos skulle få ordning på problemställningen. Med ålderns rätt har Sisyfos lärt sig att "hur" löser sig bara man påbörjar arbetet.

Först markerade Sisyfos en linje på husväggen i den nivå som denna gångdel ska förläggas på. Med den markerad förslöt Sisyfos cellplasten och husväggen under denna linje med grundmursmembran. På motstående sida, ut mot nedre "bassängen" (ja, den gör nu syn för sägen), letade Sisyfos fram en passande regel. Regeln styvades upp med två reglar och spändes fast. Slutligen skruvade Sisyfos dit en tvärgående begränsningsregel, som mot huset fästes upp med en temporärt nerborrad armering. 


Denna lösning föll ut av sig själv trots att Sisyfos på morgonen inte hade den blekaste aning hur detta skulle lösas. Med formen på plats och en stor mängd små skrotstenar förberedda var det bara att köra igång betongblandaren och färdigställa grovnivån för den bårdsten som ska läggas här.


Avsikten är nu att låta dessa formar vara kvar så att Sisyfos kan skruva fast bårdstenens gjutform i dessa, för att på så sätt få bårdstenen på plats.

Det var en begränsade mängd betong kvar vilken Sisyfos använde för att gjuta fast två skrotstenar i den del som kvarstår att gjuta upp.


Här är det dessvärre trångt och eländigt, svårt att stå och arbetsamt att få dit skrotsten och betong. SÅ att göra det i små etapper passar Sisyfos utmärkt.

Kommentarer

Populära inlägg